Ce este Laboratorul de gânduri:

Zilnic ne orientăm către tehnologie pentru a ne ușura viața. În fiecare zi așteptăm ca din laboratoarele marilor companii să iasă un gadget revoluționar care să ne ajute să ne facă viața mai simplă, mai ușoară și mai bună.

Adesea, însă, uităm că cele mai mari probleme ale noastre nu pot fi rezolvate din exterior. Găsirea unui scop în viață, alegerea unui job care să ne împlinească, luarea deciziilor în viața personală și în afaceri sunt probleme pentru care nu putem aștepta rezolvarea de la un laborator în sensul tradițional al cuvântului.

Pentru aceste probleme avem nevoie de un laborator de gânduri, de un loc în care putem învăța și testa noi strategii pentru a ne pune ordine în idei și în viață.

 

Cum te poate ajuta:

Aici poți descoperi noi puncte de vedere care să îți lărgească orizonturile, poți experimenta noi strategii de a face față situațiilor dificile și de a-ți organiza propriile idei și decizii. Prin noi, îți poți transforma chiar propria minte într-un laborator de gânduri și de idei, pe care îl poți folosi cu încredere în orice domeniu al vieții tale.

În „fișele de documentare” de pe blog abordăm din mai multe puncte de vedere (neurologic, psihologic, filosofic și etic) întrebări care-ți dau zilnic bătăi de cap și încercăm să indicăm într-un mod cât mai simplu cauzele reale ale disconforturilor cotidiene, dar și metode de a le evita. Ceea ce îți promitem este că articolele noastre se bazează pe cercetări validate academic (la care vom face trimiteri în cazul în care dorești să afli mai multe), dar sunt scrise ca și cum le-am discuta dimineața la o cafea – simplu, amuzant și accesibil.

Astfel, ai certitudinea că te poți baza pe soluțiile noastre și, în același timp, ușurarea de a nu fi nevoit să citești sute de pagini de studii de specialitate.

Vrei să afli mai multe?

Ai întrebări?