Umorul este una dintre trăsăturile care ne definesc ca oameni, dar, în  același timp, este și o chestiune foarte greu de definit. Se spune că, dacă o glumă trebuie explicată, atunci ea nu mai este glumă. Cam așa stau lucrurile și cu umorul și ironia. Atunci când încercăm să le explicăm, ne scapă printre degete.

Încă din Antichitate, gânditorii s-au raportat cu reticență față de acest fenomen, pe cât de imprevizibil, pe atât de plăcut și relaxant. Unii dintre ei au crezut că umorul corupe spiritul uman, alții l-au folosit pentru a-și ataca adversarii, iar altii au căzut pradă „umorului sorții”, care nu-i iartă pe cei ce-și dau prea mare importanță de sine.

Dacă sunteți interesați să aflați mai multe va invităm vineri, pe data 1 aprilie,  la o mica discutie despre umor la Radio România Cultural în cadrul emisiunii Izvoare de Filosofie, la care va participa, alături de Constantin Aslam, realizatorul emisiunii, și Cornel Moraru, fondatorul Laboratorului de Gânduri. Emisiunea poate fi ascultata și online, prin streaming pe site-ul oficial la Radioului.
Mai multe detalii despre această editie, găsiți aici.

Copyright imagine – 2015 @ Danandrei.com